Program & serier

Under 2016 har radioproduktionen för min del varit både varierande och spännande. Våren 2016 fick jag möta många unga och duktiga entreprenörer i Sörmland. Sveriges Radio P4 Sörmland beställde ett radiopaket om tolv inslag som du kan lyssna på här.

Vad talar en kund om med sin frisör och vad delar en frisör för tankar med sin kund?

I serien ”Min frisör och jag” fick lyssnaren – samtidigt som frisören klippte, färgade eller permanentade – via en spegel ta del av olika samtal som handlade om relationer, vardagsfunderingar, kändisskvaller eller tankar runt det mest privata. P4 Örebro och P4 Västmanland köpte min programidé.

Under sommaren fick lyssnarna i Sörmland möta sexton nya gäster i min sommarserie ”I hängmattan”.

Hösten 2015 sändes serien ”Mitt Sörmland” i Sveriges Radio P4 Sörmland. Jag gjorde små stopp hemma hos olika sörmlänningar. I deras vardag fick vi höra om det som är helt fantastiskt eller kanske fruktansvärt jobbigt, men som ändå gör det värt att vara sörmlänning just där.

Fem ”Konstnärssjälar” i Västmanland berättar om sitt liv och skapande.

Krigsminnen” 3 program inför 70-årsdagen av andra världskrigets slut i P4 Västmanland.

Under våren 2015 producerade jag serien ”Möten och bemötande i vården” i Sveriges Radio P4 Sörmland. Ur ett positivt perspektiv lyfte jag frågor om hur personal, patienter och anhöriga upplever just bemötande inom Landstinget i Sörmland.

I Sveriges Radio Örebro serie ”Förtroligt” snackar fyra killar  utifrån ämnen som skvaller, konsumtion, sex, mobil- och dataanvändning samt könsroller.

 

IMG_9151

I  långköraren ”Tjejsnacka” berättar Malin, Camilla, Mia, Carolina, Millan och Maja om sina liv. De är alla  i 30-årsåldern. Du hör dem på onsdagar, varannan vecka efter nyheterna 10.30,  i P4 SR Sörmland när de träffas och pratar om livets allra mest viktigaste frågor;  som karriär, prestationskrav, familjeliv och relationer.

 

 

 

 

 

 

lars-åke-lagrell-avgående-ordförande-SVFF.jpg

 

Efter drygt 30 år i Svenska Fotbollförbundet och 21 år som ordförande lämnade Lars-Åke Lagrell fredagen den 23 mars över ordförandeklubban till Karl-Erik Nilsson. I lördags tackades han av på Grand Hotell. Spelare, ledare och fotbollskollegor fanns på plats för att hylla en märkbart rörd Lagrell. Jag fick en pratstund med honom och ställde den klassiska sportfrågan. Lars-Åke Lagrell

 

urban-wallin-evenemangschef-skansen-intervju-hängmattan.jpg

I ”Hängmattan” möter du profiler som på olika överraskande sätt anknyter till Sörmland. Det blir ett annorlunda samtal när platsen för samtalet kanske blir fritidshuset eller sommarbåten och tillfället är ledig fritidsklätt, till skillnad från den situation  vi annars är vana att möta profilen i. Sommaren 2013 väntar 20 nya spännande möten!

I serien ”Lära för livet” speglar jag skolfrågor ur ett positivt perspektiv.

”Klara färdiga gå” är en serie om idrott och hälsa. Det handlar om allt från livskvalitet, hur man skjuter upp åldrandet till mannen som frälser handbollslaget Guif; Markus Ardenfors.

”Familjeliv” är en dokumentärserie där jag träffar sörmländska familjer mitt i vardagen. Från tidiga morgnar till sen kväll  fyllt av liv, stress, glädje och sorg.

”Brottsplats Sörmland” är en delvis dramatiserad delvis dokumentär serie om olösta och uppklarade kriminalbrott genom tiderna.

”Plockepinn” handlar om vändpunkter i livet. Det gäller att få ihop livspusslet utan att korthuset faller.  Ibland är pinnarna lätta att plocka ibland orsakar en enda raset i tillvaron…

”Kerstins porträtt” Här porträtteras människor som just gått i pension.

”Pensionärsliv” Gubbdagis, att gå in i tredje fasen, åldrande och sex på ålderns höst – är några  ämnen i denna serie.  Tre sköna ”Tantomaror” får du också lyssna på i denna serie.