Under åren har jag haft förmånen att producera radioinslag för flera lokala kanaler. Sveriges Utbildningsradio är också en stor uppdragsgivare. Det är en ynnest att få möta människor på olika platser och med olika erfarenheter och sen sy ihop dessa möten till radioinslag för er att lyssna på. Många av programmen finns att lyssna på i Sveriges Radios arkiv.

 

Vad talar en kund om med sin frisör och vad delar en frisör för tankar med sin kund? I serien ”Min frisör och jag” får lyssnaren – samtidigt som frisören klipper, färgar eller permanentar – via en spegel ta del av  samtal som handlar om relationer, vardagsfunderingar, kändisskvaller eller tankar runt det mest privata. Kikar du in på hemsidor som P4 Örebro, P4 Västmanland, P4 Dalarna och P4 Sörmland finns många samtal som kunder och frisörer låter oss ta del av.

 

 

 

 

Sveriges Radio P4 Sörmland sänder även 2018 min sommarserie I hängmattan”. Där möter du sexton kända personer där alla har någon koppling till Sörmland. Så här långt finns 142 intervjuer ”I hängmattan” – 30 minuter långa samtal om livet.

Sommaren 2017 sändes serien ”Mitt sommarparadis” i Sveriges Radio P4 Västmanland. Att sommarstugan för många är en plats för kontemplation råder det ingen tvekan om.

”Med Vasaloppet i sikte” – en programserie som sändes i Sveriges Radio P4 Örebro under januari och februari 2017.  Jag fick följa skidåkare som tränade inför olika lopp under Vasaloppsveckan och som final blev det direktsändning i måndagens Öppet Spår.

Våren 2016 fick jag möta många unga och duktiga entreprenörer i Sörmland. Sveriges Radio P4 Sörmland sände tolv inslag som du kan lyssna på här.

Hösten 2015 sändes serien Mitt Sörmland” i Sveriges Radio P4 Sörmland. Jag gjorde små stopp hemma hos olika sörmlänningar. I deras vardag fick vi höra om det som är helt fantastiskt eller kanske fruktansvärt jobbigt, men som ändå gör det värt att vara sörmlänning just där.

Fem ”Konstnärssjälar i Västmanland berättar om sitt liv och skapande. Året var 2015.

Krigsminnen – tre program inför 70-årsdagen av andra världskrigets slut i Sveriges Radio P4 Västmanland.

 

Under våren 2015 producerade jag serien Möten och bemötande i vården” för Sveriges Radio P4 Sörmland. Ur ett positivt perspektiv lyftes frågor om hur personal, patienter och anhöriga upplever just bemötande inom Landstinget i Sörmland.

I Sveriges Radio Örebros serie Förtroligt” snackade fyra killar om ämnen som skvaller, konsumtion, sex, mobil- och dataanvändning samt könsroller.

 

IMG_9151

I  långköraren ”Tjejsnacka” berättade Malin, Camilla, Mia, Carolina, Millan och Maja om sina liv. De är alla  i 30-årsåldern. När de träffades snackade de om många vardagsnära frågor som familjeliv, prestationskrav, barnuppfostran och relationer.

 

 

 

Fler programserier…

I serien ”Lära för livet” speglades skolfrågor ur ett positivt perspektiv.

”Klara färdiga gå” en programserie om idrott och hälsa. Den handlade om allt från livskvalitet, hur man skjuter upp åldrandet till mannen som frälser handbollslaget Guif; Markus Ardenfors.

Familjeliv” en dokumentärserie där jag träffade sörmländska familjer mitt i vardagen. Från tidiga morgnar till sen kvällar.

”Brottsplats Sörmland” en delvis dramatiserad delvis dokumentär serie om olösta och uppklarade kriminalbrott genom tiderna.

 

”Plockepinn” om vändpunkter i livet. Det gäller att få ihop livspusslet utan att korthuset faller.  Ibland är pinnarna lätta att plocka ibland orsakar en enda raset i tillvaron…

”Kerstins porträtt” – här porträtterades människor som just gått i pension.

”Pensionärsliv” – om gubbdagis, att gå in i tredje fasen och sex på ålderns höst.  Tre sköna ”Tantomaror” finns också att lyssna på i serien.

Efter drygt 30 år i Svenska Fotbollförbundet och 21 år som ordförande lämnade Lars-Åke Lagrell över ordförandeklubban till Karl-Erik Nilsson. Lagrell tackades av på Grand Hotell. Spelare, ledare och fotbollskollegor fanns på plats för att hylla en märkbart rörd Lars-Åke. Jag fick en pratstund med honom och ställde den klassiska sportfrågan,  Lars-Åke Lagrell hur känns det nu?