Föreläsningar

kerstin-svenson-föreläser-munktell-sience-park.jpgAtt hålla föreläsningar, om mod, för andra företagare är något jag börjat med sista åren. Det startade med att jag själv tog mig mod att ta time-out. Time-out från jobb och vardag, vilket jag efteråt blev ombedd att hålla föredrag om.

Det handlar alltså om mod. Jag, liksom andra egenföretagare, vill ju gärna vara ständigt tillgängliga för kunder och uppdrag. När jag 2009 stängde ute alla måsten och istället drog till Dalarna, för att åka skidor för min egen skull – helt ensam utan make, familj och jobbtillgänglighet – blev det stor förvåning i min omgivning. Det förvånade mig oerhört. Det enda jag gjort var att lyssna på mig själv!

Under min time-out dokumenterade jag resan i radiodokumentären, ”Jag drar till Dalarna” för P4 Dokumentär, där jag i dagboksform berättade om mina tankar och mötet med mig själv.

kerstin-svenson-föreläser-munktell-sience-park.jpgIntresset för min time-out ledde alltså sedan till att jag blev ombedd att föreläsa om mod. Mitt mål var att inspirera andra att ta ett break i livet. Våga, som företagare och särskilt som kvinna, att inte vara tillgänglig ett slag.

Att säga nej till jobb, familj och ansvar och bara dra sig undan och söka sina egna behov är därför en överraskande het potatis. Men ibland måste man ju lyssna på sig själv. Få själen med sig för att klara av alla andra stressmoment; att inte hoppa på alla jobb jämt av rädsla att bli bortglömd eller av rädsla för att det ligger en lågkonjunktur runt hörnet.

Maj 2012

”Äkta försäljning går ut på att hjälpa andra människor att nå sina mål”, var Per Langes budskap under den mycket uppskattade föreläsningen som jag fick ta del av en solig majmorgon i Stockholm. Han är en flitigt anlitad föreläsare i ämnet försäljning. Företaget Eventyr AB hade bjudit in och många kom för att inspireras och lära. Han lyckades även få mig som frilansjournalist att reflektera i ämnet – hur ska jag tänka för att sälja in intressanta radioreportage. Lyssna på Per Lange!