Skandinaviens enda utbildning i Funktionsinriktad musikterapi finns i Arvika

frida-musikhögskolan-arvika-intervju-kerstin-svenson.jpgChristine-smith-musikhögskolan-arvika-intervju-kerstin-svenson.jpgPå Musikhögskolan Ingesund i Arvika har studenterna i dagarna avlagt examen i FMT, funktionsinriktad musikterapi. Utbildningen omfattar 90 högskolepoäng och är på halvfart under tre år. En utvecklingsprocess är nu igång och en ansökan om att få starta ett högskoleprogram i FMT, 120 högskolepoäng är skickad. Beslut är inte fattat än. Tisdagen den 29  maj redovisade årets avgångsklass sina examensarbeten. Frida Svensson berättar vad FMT är.

Christine Smith bor i England men har gått utbildningen på Musikhögskolan.Hon föreläste också i ämnet.

Funktionsinriktad musikterapi.

Hösten 2013 firar FMT-utbildningen 25 år. Bengt Sandberg är studierektor på Musikhögskolan i Arvika. Lyssna här!