Kerstin Svenson Design - en serie inredningsprodukter för hemmet

Stilrena, unika och sett till funktion har varje produkt i sin transparens och enkelhet en unik touch som drar ögat till sig. Glas är ofta en del av materialet som bjuder in ljuset och inte tar energi när den blir en del av rummet.

Hur det hela började…

Hjärtat i vårt hus är en vacker vedspis, högblank svart till färgen med glas och vackra mässingsdetaljer. Längtan den första vintern i huset var att få komma hem efter en arbetsdag, tända en värmande brasa och njuta en kopp kaffe i stolen intill spisen. Det saknades en smart lösning att ställa kaffekoppen på och en vedförvaring som skulle hålla krypen i veden borta. En möbel som skulle passa in, ha funktion och samtidigt vara stilren och unik växte fram. På marknaden fanns inte vad jag sökte, så jag anmälde mig till en slöjdkurs. 

Bland ett gäng påhejande slöjdare med trettio år av gemenskap och erfarenhet runt olika träalsters framväxande, är jag nu en del som alltid blir påhejad när jag skapar från ritningar nedtecknade vid frukosten eller vid läggdags. Det är idéer till alster, innovativa unika lösningar som ska fungera i mitt hem och pryda sin plats. Intill vedspisen står numera ett smidigt vedskåp i svart trä, med glasväggar och mässingsdetaljer. Det har en funktion och är stilrent till sin form. 

Det är inte snickrandet i sig som är min drivkraft – det är att hitta funktionen i något jag saknar i mitt hem, en stilren produkt som inte finns någon annanstans…