Ljud är en av mina passioner – att träffa människor, krypa inpå och få förtroendet att höra om personliga erfarenheter och livsval, är en annan. Själva mötet med den andra människan – det nakna mötet – är nog drivkraften för mig; känslan att få kliva rakt in i en annan människas liv, tankar och funderingar. Det är magiskt.

Lyssnandet har genomsyrat min radiobana. Alla samtal är möten som ger ny kunskap,  mer erfarenhet och som – när samtalet fungerar bra – en ömsesidig bekräftelse, ett seende – och alla vill ju bli sedda. Ett aktivt lyssnande stärker och ger den som talar mod att fortsätta berätta, anser jag.

Det är även i lyssnande möten med andra människors tankar jag själv påtagligt har utvecklats, fått mod till förändring och förstått vad som präglar livet. Modet var min motpart och följeslagare när jag 2009 tog time-out och lämnade stadsbrus för tystnaden. Resultatet blev ”Jag drar till Dalarna” som dokumentär för riksradion.

Genom många radioserier, särskilt  långköraren ”I Hängmattan” för Sveriges Radio P4 Sörmland, har jag haft en fantastisk resa med öppna människor som delat sina tankar och sin visdom med mig och lyssnarna. Gå gärna in på radiosidans länkar och lyssna.

Uppdrag tar jag gärna emot – dels dem där uppdraget redan är skisserat av en redaktion eller företag och behöver sin utförare – och dels uppdrag där en självgående reporter behövs där det finns deadline och en förväntad leverans.

Mitt egna produktionsbolag startade jag 2001. Vägen dit har varit både spännande och lärorik. I mitt nuvarande bolag gör jag dels produktioner av hela radioserier och dels enstaka program. Arbetet inkluderar allt från planering och research till inspelning och digital redigering. Till samtliga produktioner levererar jag egna bilder och text till webben, Instagramfilmer samt trailers.

Redan 1987 började jag arbeta med ljudproduktion på Landstinget Sörmlands tidning för synskadade, Sörmlands Kassettidning.  Vi producerade nyheter till hörbart material som distribuerades till prenumeranterna. Under det arbetet fick man  göra om det skrivna till talad text och även göra fördjupande ljudreportage som ofta gjorde stor skillnad för målgruppen.

Senare, när jag arbetade med folkbildande program för UR, Sveriges Utbildningsradio AB, kunde jag expandera både journalistiskt och dramaturgiskt. I arbetet från research till intervjuer, redigering och färdigmixad musik producerade jag om flera intressanta teman i ett betydligt längre format. Leveransen utgjordes av färdiga program i en serie samt ett komplett studiematerial att använda inom studieförbunden. Den erfarenheten jag fick, under tiden på UR, använde jag framöver när jag 2001 började arbeta som frilans. Då blev det förutom P4 lokalt även rikssändningar.

Vad gäller tv, så har jag varit reporter på  TV8  i realityserien ”Guds Hus”, ett arbete som varade under ett halvår. Uppdraget  gav mig ytterligare erfarenheter av djupintervjuer något som ligger mig varmt om hjärtat. Ett betydligt längre uppdrag var det som redaktör och inläsare på Tidningen Folkets Radiosända tidning. Där arbetade jag under 20 års tid.

Produktioner av annorlunda slag kan sägas vara de stadsvandringar jag ljudligt dokumenterat för Eskilstuna, Trosa, Vingåker, Oxelösund och MalmköpingKlicka på knappen redigera för att ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.