Program & serier

2001 startade jag mitt produktionsbolag. Vägen dit har varit både spännande och lärorik. I mitt bolag gör jag dels produktioner av hela radioserier och dels enstaka program. Arbetet inkluderar allt från planering och research till inspelning och digital redigering. Till samtliga produktioner levererar jag egna bilder och text till webben, Instagramfilmer samt trailers.

Redan 1987 började jag arbeta med ljudproduktion på Landstinget Sörmlands tidning för synskadade. Vi producerade nyheter till hörbart material. Under det arbetet fick man göra om det skrivna till talad text och även göra fördjupande ljudreportage som ofta gjorde stor skillnad för målgruppen.

Senare, när jag arbetade med folkbildande program för UR, Sveriges Utbildningsradio AB, kunde jag expandera både journalistiskt och dramaturgiskt. I arbetet från research till intervjuer, redigering och färdigmixad musik producerade jag om flera intressanta teman i ett betydligt längre format. Leveransen utgjordes av färdiga program i en serie samt ett komplett studiematerial att använda inom studieförbunden. Den erfarenheten jag fick, under tiden på UR, använde jag framöver när jag 2001 började arbeta som frilans. Då blev det förutom P4 lokalt även rikssändningar.

Vad gäller tv, så har jag varit reporter på TV8 i realityserien ”Guds Hus”. Uppdraget gav mig ytterligare erfarenheter av djupintervjuer något som ligger mig varmt om hjärtat. Ett betydligt längre uppdrag var det som redaktör och inläsare på Tidningen Folkets Radiosända tidning. 

Produktioner av annorlunda slag kan sägas vara de stadsvandringar jag ljudligt dokumenterat för Eskilstuna, Trosa, Vingåker, Oxelösund och Malmköping.

0
Ljudproduktioner