Speakerröst & inläsning

Rösten är mitt viktigaste verktyg som radiojournalist och inläsare. Rösten kan varieras i oändlighet vad gäller tonläge och intensitet. På så sätt kan man tona in det perfekta röstläget som bäst passar budskap, mediet och tillfället.

Jag har gjort och gör många speakeruppdrag till informationsfilmer. Har både läst in speaker efter skrivet manus, men även  ansvarat för innehåll och upplägg när jag tidigare arbetat som  taltidningsredaktör för Sörmlands Kassettidning. Där var det oerhört väsentligt att informera på ett visuellt tydligt sätt. Målgruppen var synskadade. Jag var även tidigare ansvarig för Sörmlands Inläsningstjänst.

Lyssna på ett axplock av produktioner där jag läst in texter eller varit speaker-röst. 

Under några år var jag tidningen Amelias röst. Jag har även läst in Lisbeth Svedlinds bok ”Dålig Tajming Morsan”.